Electronic Field Control System

Het Electronic Field Control System is een gebruiksvriendelijk en uniek systeem wat wij zelf hebben ontwikkeld waarmee gebruikers sportveldverlichting kunnen in- en uitschakelen door middel van een kaart. Met deze kaart wordt bepaald wie waar mag trainen met welke hoeveelheid licht (competitie- of trainingsverlichting). De kaart wordt langs het systeem gehaald en door middel van druktoetsen en een display wordt duidelijk hoe de gebruiker moet handelen. Deze kaarten kunnen onbeperkt worden aangevraagd.

Het grootste voordeel van het EFCS is de energiebesparing, het licht brandt nooit langer dan nodig is. Een lichtsensor bepaalt of het donker genoeg is om de verlichting in te schakelen. De energiebesparing zorgt er daarmee dus ook voor dat het gebruik van verlichting op uw locatie een stuk milieuvriendelijker wordt. Uit de praktijk is gebleken is dat er gemiddeld 25% op energiekosten op jaarbasis wordt bespaard.

Het verbruik wordt inzichtelijk getoond in de software. Dit is handig wanneer verschillende partijen gebruik maken van de verlichting. Ook is het is voor de eigenaar mogelijk om velden en/of banen te verhuren aan derden op prepaid basis.

Het is mogelijk het Electronic Field Control System te combineren met een van onze andere diensten op een manier dat er gebruik gemaakt wordt van dezelfde kaart. Je kan denken aan slagbomen, tourniquets en elektronische deursloten. Zo kan er met één dezelfde kaart de auto geparkeerd worden op de door de slagboom toegankelijke parkeerplaats, toegang verleend worden in het clubhuis of kleedkamers door de electronische deursloten en kan de sportveldverlichting worden ingeschakeld.